Joretta Witvliet

Joretta is viooldocente. Omdat het lesgeven in haar vingers zit richtte zij al tijdens haar studie haar eigen vioolschool op: De Vioolschool Haarlem. Inmiddels is deze school voor strijkonderwijs (viool, altviool én cellolessen) al 22 jaar een begrip in Haarlem en omgeving.

Kinderen verleiden tot het muziekmaken is haar passie. Met veel geduld en een evenwichtige balans tussen het aanleren van techniek, muzikaliteit en plezier, geeft zij al jaren gedreven les.
Daarnaast geeft zij leiding aan de school.

Joretta deed de vooropleiding viool aan het Brabants Conservatorium. Na haar studie rechten en psychologie vervolgde zij haar vioolopleiding aan de Schumann Akademie en bij Skye Carman, leerlinge van Ivan Galamian. Zij studeerde af als docerend musicus. Ze was 12 jaar muziekdocente op basisschool De Kring in Haarlem voor de groepen 1 t/m 8.
Ze is concertmeester van het Haarlems Bach Ensemble en ze werkt als freelancer in diverse orkesten en ensembles.

Joretta

Hieke Dam

Hieke is viooldocente. “Iedere leerling heeft een eigen speelwijze en een persoonlijke smaak. Het is een uitdaging om voor elke leerling de juiste aanpak te vinden zodat de leerling gemotiveerd blijft en plezier heeft in het maken van muziek”. Speelplezier staat voorop, maar het aanleren van de benodigde techniek is minstens even belangrijk. In elke les komt die techniek aan bod en bij de kleintjes gebeurt dit spelenderwijs.

Hieke studeerde viool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze speelt in diverse orkesten en ensembles en is sinds 2011 werkzaam bij De Vioolschool Haarlem.
Samen met Joretta en Paul stond zij aan de basis van het Clavis Ensemble, dat zijn oorsprong vindt in het Zomermuziekkamp 2015 in Frankrijk waar zij als docente aan is verbonden.

Zelf als jong talent begonnen weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk te leren samenspelen en musiceren.

Hieke

Paul Medeiros

Paul is docent viool en altviool. “De viool heeft meer dan vierhonderd jaar geschiedenis, dus daar hoort een sterke, oude traditie bij”. Hij wil tijdens zijn lessen de leerling helpen zijn muzikale doelen waar te maken, via een inspirerende weg daar naartoe. Hij deelt samen met de andere docenten van De Vioolschool zijn passie voor het lesgeven. Hij wil de beste kwaliteit geven aan het strijkonderwijs aan allen die willen presteren in hun muzikale hobby.

Samen met Joretta en Hieke heeft hij het Clavis Ensemble opgericht, om leerlingen in een leerorkest te laten spelen, als opstapje naar de verschillende jeugd orkesten in Nederland.

Paul is geboren in Canada en heeft viool gestudeerd aan de Universiteit Dalhousie in Halifax en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt in diverse orkesten en ensembles. Hij heeft ook colleges aan de popmuziekafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Paul

Maximiliano Segura Sánchez

Maximiliano is cellodocent. Het bijzondere aan lesgeven voor hem is dat hij de traditie van het cellospelen mag doorgeven aan de volgende generatie. De techniek, het samenspelen en de communicatie met de leerling zijn voor hem belangrijke aspecten. Het maakt hem blij als een leerling merkt dat hij door te leren kan genieten van zijn eigen cellospel. Hij is een enthousiaste docent.

Naast celloles geeft Maximiliano ook barokcelloles.

Maximiliano is geboren in Málaga (Spanje) en woont sinds 2008 in Nederland. Hij heeft zijn Bachelor cello en Master barokcello behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werkt als docent bij het Leerorkest Amsterdam en is ook verbonden aan het Clavis Ensemble van De Vioolschool Haarlem.

Maximiliano

 

Katya Woloshyn

Katya is docente altviool. Als oer-altiste geniet zij van de speciale rol die de altviool heeft in muziek. Lesgeven vind ze bijzonder want je opent de muzikale wereld voor de student. Daarnaast begrijp je je eigen instrument beter door het aan een ander te leren. Techniek is belangrijk maar aan het eind van de dag mag je ook genieten van je eigen muziek.
Katya komt uit Canada en heeft altviool gestudeerd aan The Glenn Gould School in Toronto, The University of British Columbia en aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij speelt door heel Nederland als freelance altiste bij diverse orkesten en ensembles.

Katya

Bernadette Wijnhamer

Bernadette is viool- en altviooldocente (meer info volgt binnenkort).

cropped-cropped-logo-vioolschool2021.png