Joretta Witvliet

Joretta is viooldocente. Omdat het lesgeven in haar vingers zit en omdat ze van organiseren houdt richtte zij al tijdens haar studie haar eigen vioolschool op: De Vioolschool Haarlem. Inmiddels is deze school voor strijkonderwijs (viool, altviool en cellolessen) al 22 jaar een begrip in Haarlem en omgeving.

Kinderen verleiden tot het muziek maken is haar passie. Met veel geduld en een evenwichtige balans tussen het aanleren van techniek, muzikaliteit en plezier, geeft zij al jaren gedreven les.
Daarnaast geeft zij leiding aan de school.

Joretta deed de vooropleiding viool aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Na haar studie rechten en psychologie vervolgde zij haar vioolopleiding aan de Schumann Akademie en bij Skye Carman, leerlinge van Ivan Galamian. Zij studeerde af als docerend musicus. Ze was 12 jaar muziekdocente op basisschool De Kring in Haarlem voor de groepen 1 t/m 8.
Ze is concertmeester van het Haarlems Bach Ensemble en ze werkt als freelancer in diverse orkesten en ensembles.

foto Joretta

Hieke Dam

Hieke is viooldocente. “Iedere leerling heeft een eigen speelwijze en een persoonlijke smaak. Het is een uitdaging om voor elke leerling de juiste aanpak te vinden zodat de leerling gemotiveerd blijft en plezier heeft in het maken van muziek”. Speelplezier staat voorop, maar het aanleren van de benodigde techniek is minstens even belangrijk. In elke les komt die techniek aan bod en bij de kleintjes gebeurt dit spelenderwijs.

Hieke studeerde viool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze speelt in diverse orkesten en ensembles en is sinds 2011 werkzaam bij De Vioolschool Haarlem.
Samen met Joretta en Paul stond zij aan de basis van het Clavis Ensemble, dat zijn oorsprong vindt in het Zomermuziekkamp 2015 in Frankrijk waar zij als docente aan is verbonden.

Zelf als jong talent begonnen weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk te leren samenspelen en musiceren.

foto Hieke 2

Paul Medeiros

Paul is docent viool en altviool. Sinds 2012 geeft hij met groot plezier les op De Vioolschool Haarlem. In de afgelopen jaren heeft hij meerdere leerlingen tot conservatorium niveau opgeleid. Paul richt zich op alle niveaus en alle leeftijden. Hij componeert ook muziek voor zijn leerlingen en voor onze leerlingenensembles om de pedagogische ontwikkeling te stimuleren. Paul gelooft in de grondige opbouw van technische vaardigheden, zodat leerlingen makkelijker en vrijer kunnen musiceren. Ook de emotionele ontwikkeling vindt hij belangrijk, want hij gelooft dat muziek maken essentieel is voor de mens. Paul geeft les in het Nederlands, Engels, Frans en Portugees.

Paul is geboren in Halifax, Canada. Hij was prijswinnaar van de Ramon Hynatyshn Foundation (2006) en heeft zijn Bachelor afgerond aan de Universiteit Dalhousie in juni 2010, als leerling van Philippe Djokic (die leerling van Ivan Galamian is geweest). In 2010 emigreerde hij naar Nederland en in 2012 heeft hij zijn Master diploma behaald op het Conservatorium van Amsterdam, als leerling van Cornelius Koelmans en Lex Korff de Gidts. Paul heeft deelgenomen aan diverse masterclasses bij o.a. Pinchas Zukerman (VS), Régis Pasquier (Frankrijk), Philippe Graffin (België), Gordan Nikolić (Nederland), David Früwirth (Duitsland) en het Danel Kwartet (België). Sindsdien treedt Paul op met meerdere orkesten en ensembles binnen en buiten Nederland. Hij is concertmeester van het Laurensorkest te Rotterdam en van het Promenade Orkest in Amsterdam. Naast klassieke muziek speelt hij ook elektronische muziek.

foto Paul

Olsi Dhami

Olsi is cellodocent en geeft al bijna 15 jaar lang les aan leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus. Hij is begonnen op 5-jarige leeftijd in Albanië waar hij cellolessen kreeg op het Conservatorium.
Daarna studeerde hij verder op het Conservatorium van Athene, Utrecht en Brussel.
Het studeren in verschillende landen heeft hem als cellist en docent veel flexibiliteit gegeven. Hij heeft gewerkt als solocellist, kamermusicus en orkestmusicus.

In zijn lessen probeert Olsi op een vriendelijke en creatieve manier het beste resultaat te bereiken. Hij wil graag zijn liefde en passie voor het prachtige instrument delen.
Hij vindt het een uitdaging om samen met de leerling zijn of haar eigen manier van werken te ontdekken.

Naast het lesgeven is Olsi actief als kamermusicus in zijn eigen strijkkwartet. Zijn achtergrond is hij niet vergeten: hij speelt in een Balkan combo en een Spaans trio.

Olsi Dhami

Katya Woloshyn

Katya is docente altviool. Als oer-altiste geniet zij van de speciale rol die de altviool heeft in muziek. Lesgeven vind ze bijzonder want je opent de muzikale wereld voor de student. Daarnaast begrijp je je eigen instrument beter door het aan een ander te leren. Techniek is belangrijk maar aan het eind van de dag mag je ook genieten van je eigen muziek.
Katya komt uit Canada en heeft altviool gestudeerd aan The Glenn Gould School in Toronto, The University of British Columbia en aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij speelt door heel Nederland als freelance altiste bij diverse orkesten en ensembles.

foto Katya

Hartini van Rijssel

Hartini is viooldocente en geadopteerd uit Indonesië. Ze geeft al ruim twintig jaar vioolles in Nederland en Azië.
Zij studeerde viool aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Ze speelt bij het Noordpoolorkest en bij Andrea Bocelli.
Ook componeert Hartini muziek voor kleine theaterproducties, voornamelijk geïnspireerd door dichtkunst.
Daarnaast is zij in Gouda werkzaam als psychosociaal therapeut voor adolescenten.

Ze leert kinderen graag een goede basis en improvisatie skills aan om vanuit hun hart de muziek te kunnen spelen die zij zelf mooi vinden en waarmee ze hun eigen verhaal kunnen vertellen.

foto Hartini