Welkom bij De Vioolschool Haarlem

Viool, altviool, cello en barokcelloles voor kinderen en volwassenen

Seizoen 2020/2021

Ook in dit schooljaar staat ons deskundige team van professionele docenten weer klaar om les te geven.

In De Vioolschool Haarlem, onder leiding van oprichtster en violiste Joretta Witvliet, wordt individueel vioolles, altvioolles, celloles en barokcelloles gegeven.
Onze docenten zijn allemaal afgestudeerd aan het Conservatorium en hebben een ruime ervaring in het lesgeven.
Er wordt lesgegeven in het Nederlands, Engels en Spaans.

Jonge kinderen, middelbare scholieren, studenten, volwassenen: iedereen is welkom!

Veilig

We geven op een veilige manier les. Tijdens de fysieke lessen houden we ons aan de voorschriften van het RIVM.
Als de situatie daarom vraagt geven wij online les. Je kunt dus gewoon het hele schooljaar door les bij ons blijven volgen.

♪ Online String Club ♪

Sinds de lockdown in januari geven we niet alleen online les, maar hebben we ook iets heel leuks opgericht: de online String Club!!
Elke zaterdagochtend komen leerlingen en docenten bij elkaar om samen muziek te maken en te leren.
We leven onze creativiteit helemaal uit in de String Club. We starten altijd met het Muziekjournaal, door juf Pauline en meester Hans, met een educatief onderwerp.
Elke week geeft een leerling een Streekbeurt. Noten leren en spelen doen we in de Notenkraker. De Streek van de Week oefenen we aan de hand van het muziekonderwerp van die week.
We sluiten af met een vrolijke Body Percussion, zodat iedereen weer lekker los het weekend in gaat.
Inmiddels doen ook leerlingen uit Den Haag en Gouda mee, en zelfs uit Zwitserland.
Nieuwsgierig? Doe gewoon een keertje mee!

Pedagogie

Onze specialiteit is één-op-één lesgeven, op basis van de leerprincipes van Ivan Galamian, een beroemde Amerikaanse vioolpedagoog.
We hebben een complete Vioolschool-Leerlijn ontwikkeld voor alle leerlingen.
Vanaf het moment dat je bij ons op school les komt doorloop je in je eigen tempo de verschillende fases van het leren musiceren.

Nieuw lesaanbod

Vanaf dit schooljaar kun je ook bij ons terecht voor korte cursussen auditie training, techniek opfrissen, en orkestmuziek instuderen.
Zie voor meer informatie de brochure 2020/2021: Klik hier

Talentbegeleiding

Heb je ambitie om te gaan studeren op het Conservatorium, of wil je jezelf gewoon verbeteren en heb je daar extra tijd en energie voor over?
Dan kun je deelnemen aan het speciale programma van onze Talentklas.
Een paar leerlingen hebben dit traject inmiddels met succes doorlopen.

Proefles

Zit je erover te denken om viool, altviool, cello of barokcello te gaan spelen?
Meld je dan aan voor een gratis proefles.

De Vioolschool Haarlem bestaat 20 jaar!

Twee decennia lang muziekplezier, lessen, uitvoeringen, orkesten, talentbegeleiding, muziekkampen en nog veel meer.
Op zaterdag 11 januari 2020 hebben we dit jubileum uitbundig gevierd in de Immanuelkerk.
Met dank aan het Haarlems Muziekfonds heeft onze docent/componist Paul Medeiros speciaal voor dit jubileum een stuk gecomponeerd, getiteld “Oefening baart Kunst”.
Een groot Jubileum Orkest bestaande uit 60 leerlingen, oud-leerlingen, docenten, ouders, vrienden en familie van De Vioolschool, heeft dit stuk ingestudeerd en uitgevoerd in een bomvolle kerk. Het was één groot feest!

krantenartikel HD

advertentie word

STRING KIDS

Leerlingen van 7 t/m 11 jaar kunnen hun eerste samenspeelervaring opdoen in de String Kids.
Onder leiding van een van de docenten wordt er gerepeteerd.
Na 8 weken is er een uitvoering. Ook leerlingen van buiten De Vioolschool kunnen hieraan meedoen.

CLAVIS ENSEMBLE

Voor gevorderde leerlingen vanaf 8 jaar tot en met middelbare schoolleeftijd is het Clavis Ensemble opgericht.
In dit strijkorkest op donderdagmiddag/avond spelen de docenten zelf mee!
Op bijzondere locaties in Haarlem worden regelmatig concerten gegeven.
Leerlingen van buiten De Vioolschool kunnen ook deelnemen.

VOLWASSEN ENSEMBLE

Op dinsdagavond worden ensemblelessen georganiseerd voor volwassen leerlingen onder begeleiding van een van onze docenten.

Fotografie: Veerle Bastiaanssen

Maud